joi, 21 februarie 2013

Sa traiesti este cel mai rar lucru din lume. Majoritatea oamenilor exista si atat



Si pana la urma ce inseamna viata?
Definind si analizand acest termen vast, ne putem limita la doua sinonime de baza, cu semnificatii diferite. Astfel, prin 'a fi' ne rezumam la limitarea ideii de viata si doar la posedarea acesteia.
Majoritatea oamenilor apartin acestei categorii: sunt acei oameni goi, care trec prin viata cu bune, cu rele, care se considera in zeci si sute de mii de moduri pozitive, care se duc la gradinita, apoi la scoala, apoi la munca, apoi in mormant. Desi nimeni nu poate sa spuna ca un om de acest fel, ca mine, ca tine, ca x etc, nu este unic, asa cum nimeni nu poate nega complexitatea vietii simple a respectivului, robotizarea conduce la cresterea numarului de zombi pretutindeni, in orice fel, inconstient si incotrolabil.
Intreband un astfel de zombi despre opinia sa asupra propriei vieti cu intrebari de genul "Te consideri robot?", marginit de orizonturi si de orgoliu, certitudinea unui raspuns negativ este maxima, spre sustinerea visurilor sale si in ciuda aplicarii lor. Si bineinteles ca acestea din urma ne fac diferiti, insa posedarea unui numar crescator de visuri inutile ne ademeneste prin frumusetile sale in mirajul falsului 'eu', care se contureaza in prezent prin raportarea la viitor, adica la aceste visuri de neindeplinit.
Si asta ne trimite la cel de'al doilea sens al vietii, acela de 'a trai'. Acest termen exprima o nuanta extrem de vie inca de la rostirea lui, cu toate ca in esenta are aceleasi baze, anume visurile, eventual comune, ca primul termen specificat, dar adoptand o alta conotatie. In acest caz acestea sunt indeplinibile, in primul rand pentru ca depind numai de prezent, neavand nicio altercatie cu trecutul ori viitorul, rezultand asadar regula fundamentala ce constituie principalul ideal al vietii: trairea clipei.
Caci in cunostinta de cauza, viitorul devine atat de previzibl incat viata in sine se transforma in rutina robotica specificata anterior, de care depindem cu atat mai mult cu cat stim mai multe informatii ce ne incarca gandirea despre viitor.


Si intuneric se facu!
END!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai grija ce scrii...! :)